2011. márc. 31.

Budapest tekercs

Nem tudom ki hogyan van vele, de én nagyon szeretem a fővárosunkat, Budapestet. Ilyenkor mikor minden elkezd éledni, s a nap is süt egyszerűen nem tudok betelni vele. Valahogy olyan nekem ez a város ilyenkor, mint egy téli álmából éledő medve. Télen szürke, undok és álmos, de ahogy beköszönt a tavasz megtelik élettel. Egyre több ember nyüzsög az utcákon, és egyre színesebb lesz minden. Ha tehetem szívesen sétálok végig a körúton. Valahogy nem tudom megunni. Bár szerintem nem is lehet.... Míg fent laktam Budán sokszor gyalog mentem haza a WAMP-ról, az ember megtelik kreatív energiával, s utána még Pest szépségével is megtölti ezeket az érzéseket.


 Egyik kedvenc fotóm a mi kis fővárosunkról :)


Na de miért is áradozok ennyit Budapestről. Ma az egyik ismerősöm, egy nagyon jó kis blogbejegyzést osztott meg a Facebook-on. A blogger olyan képeket tett fel az oldalára, hogy az csuda. A régi békebeli fotók bele vannak applikálva a  mai Budapestről készült képekbe. Eszméletlen, hogy hirtelen látod azt ami most van, és kapsz egy kis retró feelinget is a múltból. Nagyon remek ötlet. Tetszik :)
A blog itt tekinthető meg: http://szeky.blog.hu/2011/03/24/budapest_akkor_es_most_ablak_a_multra_2
Érdemes meglesni :)


S ha már szeretem Budapestet, ez a nóta nem maradhat el...

Még valami! A blog címe most kivételesen nem egy fantázianév, hanem egy tényleges süti neve :)
S aki esetleg kedvet kapott a süti elkészítéséhez íme a recept :

Hozzávalók:
A piskótához:
5 tojásfehérje,
25 dkg cukor,
10 dkg darált dió,
10 dkg liszt,
1,5 evőkanál kakaópor.
A töltelékhez:
4 dl tejszín,
1 kisebb mandarinkonzerv.
A díszítéshez:
10 dkg étcsokoládé.

Elkészítés:
Verjük fel a tojásfehérjét habbá, keményre, a cukrot óvatosan adagoljuk hozzá. Keverjük össze a darált diót a liszttel, a kakaóporral és forgassuk a tojáshabba. Sütőpapíron süssük 180° C-on 15-20 percig.
Közben készítsük el a tölteléket: a tejszínt verjük kemény habbá, és keverjük bele a lecsöpögtetett gyümölcsöt. Még langyosan kenjük meg a piskótát a töltelékkel, és tekerjük fel jó szorosan. A tekercs tetejét olvasztott csokoládéval díszítsük.
Fogyasztás előtt néhány órára tegyük hűtőbe.

Ha már Art Bakery, akkor ne csak művészetet süssünk, éljünk a gasztronómia szépségeinek is :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése